Journal archives for April 2024

18 April, 2024

BioBlitz στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού!

Η iSea διοργανώνει τη δράση "BioBlitz στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού".

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στις 11:00-14:00, μία μέρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα της Γης (22 Απριλίου), ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί το φυσικό πλούτο του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού στην περιοχή του Υγροτόπου Γαλλικού Ποταμού που βρίσκεται μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη, να καταγράψουμε τα ζώα και τα φυτά της περιοχής και να γίνουμε Επιστήμονες Πολίτες!

Τα BioBlitz αποτελούν συναντήσεις στη φύση με στόχο την παρατήρηση και την καταγραφή της βιοποικιλότητας μεταμορφώνοντας τους πολίτες σε επιστήμονες. Μέσω αυτών καλλιεργείται το αίσθημα της ανακάλυψης του φυσικού περιβάλλοντος ενώ διευρύνεται η γνώση για το φυσικό περιβάλλον μιας περιοχής.

Οι Επιστήμονες-Πολίτες καλούνται να φωτογραφίσουν όσο περισσότερους οργανισμούς μπορούν κατά τη χρονική διάρκεια της δράσης και στη συνέχεια να αναρτήσουν τις φωτογραφίες τους στην πλατφόρμα iNaturalistGR, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ανοιχτά δεδομένα μεγάλης αξίας για τη μελέτη της βιοποικιλότητας.

Για τη δράση θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε δωρεάν την εφαρμογή iNaturalist στο κινητό σας τηλέφωνο και να κάνετε εγγραφή. Επιπλέον, είναι απαραίτητη η χρήση κάμερας.

Σημείο Εκκίνησης: Υδροβιότοπος Γαλλικού Ποταμού (40.631246, 22.846434)

Δήλωσε Συμμετοχή εδώ: https://forms.gle/SSb1MTMzAGrSt59Q7
Στο σύνδεσμο αυτό θα βρεις ακόμη την ατζέντα της εκδήλωσης!

Εγγράψου στο πρότζεκτ του BioBlitz εδώ: https://www.inaturalist.org/projects/bioblitz-sto-ethniko-parko-delta-axioy

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας και το iNaturalist GR, στο πλαίσιο του προγράμματος "obSERVING NATURE" και χρηματοδοτείται από το WWF Ελλάς.

Posted on 18 April, 2024 15:21 by isea_org isea_org

Archives