The most fascinating documentaries on plants in French, featuring their evolution and there strategies:

https://www.ardmediathek.de/ 1
https://www.inaturalist.org/posts/47646-130-wildes-deutschland-die-rhon 1


  • The most fascinating documentaries on plants in French, featuring their evolution and there strategies:
    L’Aventure des Plantes (1982)
    https://www.youtube.com/playlist?list=PL85QFEnf3cy-7wkL1JvYQjZr7oCcBUIOb 1

  • https://www.slideshare.net/SOVON/presentations

  • https://www.slideshare.net/SOVON/presentations

    Nederland bestond van oudsher voor een groot deel uit hoogveen. Door het afgraven van turf is daar nog maar 2% van over. Natuurmonumenten beschermt deze unieke gebieden, die voornamelijk in het oosten van ons lang liggen.


  • Hoeksche Waarde - Aflevering 6: De toekomst
    In deze bijzondere aflevering onderzoeken we de kansen en bedreigingen van de Hoeksche Waard. Omdat HWL 50 jaar bestaat proberen we ook 50 jaar vooruit te kijken. HWL vroeg landschapsarchitect Adriaan Geuze om hierbij te helpen.

    Gaëlle en Dick spreken met allerlei belanghebbenden: HWL voorzitter Thijs Jasperse, boer Bas Blok van LTO, wethouder Harry van Waveren, Martijn Verweijen van de werkgroep milieu en planologie, architect Sander Ros en een aantal winkelende bewoners in Numansdorp.
    Hoeksche Waarde is een online en tv serie over de Hoeksche Waard; de mensen die er wonen en werken en hoe ze zich verhouden tot de natuur en het landschap.

    In 2023 bestaat het Hoekschewaards Landschap 50 jaar. Met deze serie brengen we het gebied in kaart en brengen we over hoe waardevol de natuur is en kan zijn. Voor iedereen; inwoner of bezoeker, jong en oud.

    Vanaf 28 januari publiceren we iedere 4 weken een nieuwe aflevering.
    Abonneer je op dit kanaal om een melding te ontvangen wanneer een nieuwe aflevering beschikbaar is.
    https://www.youtube.com/channel/UCY3HqgrbspTBPBIcwZnHs0A/videos
    Hoeksche Waarde - Aflevering 6: De toekomst

  • 1867 - Prof.dr. Han Wösten - “Hedendaagse biotechnologie met schimmels”

    Schimmels spelen een belangrijke rol in de natuur, onder andere in de afbraak van dood organisch materiaal. Deze eigenschap van schimmels kunnen we gebruiken om onze economie duurzamer te maken. Zo kunnen schimmels gebruikt worden in de eiwittransitie en in de zuivering van water van moleculen zoals hormonen, pesticiden, en PFAS. Daarnaast kunnen schimmels worden gebruikt om materialen te vervangen die gepaard gaan met veel energie gebruik en uitstoot van CO2. Deze aspecten zullen in de lezing worden toegelicht; het zal blijken dat schimmels bondgenoten zijn en niet onze vijand zoals veel mensen in eerste instantie zullen denken.
    https://www.youtube.com/watch?v=7746jjxqg9c
    Piepschuim is lichter dan schimmelstroisolatie
    https://www.youtube.com/channel/UCY3HqgrbspTBPBIcwZnHs0A/videos

  • 1866 - Prof.dr. Inga kamp - “Resultaten van de nieuwe James Webb Space Telescope”
    https://www.youtube.com/@kng-groningen9130/streams
    https://www.youtube.com/channel/UCY3HqgrbspTBPBIcwZnHs0A/videos
    https://www.youtube.com/watch?v=fWYubYd-BTE&t=23s
    De James Webb Space Telescoop (JWST) is succesvol gelanceerd op 25 december 2021 en bevindt zich nu op een afstand van 1.5 miljoen kilometer van de aarde. Deze 6.5m telescoop in de ruimte geeft ons schitterende nieuwe plaatjes van de hemel in het infrarood, met een 10 keer hogere ruimtelijk resolutie vergeleken met eerdere telescopen en een veel grotere gevoeligheid. Tijdens deze lezing geef ik een overzicht vanaf de bouw van de telescoop met zijn instrumenten, de lancering, tot en met de eerste plaatjes ruim een jaar geleden. Vervolgens leg ik uit hoe deze JWST waarnemingen nieuwe inzichten geven over de chemische samenstelling van het materiaal waaruit planeten ontstaan en de samenstelling van de atmosferen van planeten rond andere sterren. Beide zijn erg belangrijk om te begrijpen hoe uniek ons eigen zonnestelsel mogelijk is.

  • James Webb Space Telescope - First year of discoveries

    https://www.youtube.com/@DeKNAW
    https://www.youtube.com/@DeKNAW/streams
    Op 11 juli 2022 verscheen de eerste foto van de James Webb Space Telescope. Dit beeld is het diepste en scherpste infraroodbeeld van het verre heelal tot nu toe, en bekend als Webb's First Deep Field. Dit deel van het heelal beslaat een stuk hemel dat ongeveer zo groot is als een zandkorrel die iemand op de grond op armlengteafstand houdt. Tijdens dit symposium op 14 november 2023 staan we stil bij de vele verrassende ontdekkingen door deze meest gevoelige ruimtetelescoop ooit.


  • (1) JNM Jongeren Natuur (@JNMnatuur) / X (twitter.com) We zijn er even tussenuit geweest maar nu weer terug met nieuwe afleveringen!! Deze aflevering met landschapsarchitect Thijs de Zeeuw die ons meenam naar
    @ARTIS
    . We hebben het over wild natuur in een dierentuin, wie is te gast en wie kijkt naar wie? Check: https://spoti.fi/3pVtbai

  • Posted on 14 November, 2023 22:10 by optilete optilete

    Comments

    No comments yet.

    Add a Comment

    Sign In or Sign Up to add comments