iNaturalist, A Cultivator of Community and Collector of Crucial Wildlife Data, Goes Solo

iNaturalist, A Cultivator of Community and Collector of Crucial Wildlife Data, Goes Solo

https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9mZWVkcy5tZWdhcGhvbmUuZm0vS1FJTkM5NTU3MzgxNjMz/episode/Yjk1NzYzODItNThiYi0xMWVlLTg5OGEtOWYxNGY4MGVmYzUy?sa=X&ved=0CAIQuIEEahcKEwjQiJzrycCBAxUAAAAAHQAAAAAQLA

Heb je ooit een raar insect of plant gezien en gedacht: “Oh mijn God. Wat is dat?" Dan is iNaturalist, een uitvinding uit California, het sociale platform voor jou. Begonnen als een schoolproject, ontvangt het nu honderdduizenden maandelijkse natuurwaarnemingen van natuurliefhebbers over de hele wereld. Gebruikers plaatsen foto's van wat ze hebben gezien en waar ze het hebben gevonden, en mede-burgerwetenschappers, en vaak echte wetenschappers, helpen bij het determineren van de flora, fauna en habitat. Sommige iNaturalist-liefhebbers hebben zelfs nieuwe soorten geïdentificeerd. Nu wordt de site onafhankelijk met behulp van een subsidie ​​van $10 miljoen. We zullen het verleden en de toekomst onderzoeken van deze opmerkelijke Bay Area-bijdrage aan ons collectieve begrip van de wereld.

Gasten:
Ken-ichi Ueda, co-director, iNaturalist
Scott Loarie, co-director, iNaturalist
Jennifer Rycenga, professor emeritus in the Humanities Department, San Jose State University; former president of the Sequoia Audubon Society in San Mateo.
Prakrit Jain, student of evolutionary biology, University of California, Berkeley

Posted on 23 September, 2023 11:05 by optilete optilete

Comments

Gaat ook over korstmossen! (Lichens)

Posted by optilete 10 months ago

Add a Comment

Sign In or Sign Up to add comments