Biodiversiteit op begraafplaatsen - webinar 21 april om 14:00 uur

Biodiversiteit op begraafplaatsen

TB2021 1 22 PFE voorjaar 2021 biodiversiteit foto Eward Timmerman kleinOp 21 april organiseert het Platform Funerair Erfgoed bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) om 14.00 uur een webinar over (de bevordering van) biodiversiteit op begraafplaatsen. Biodiversiteit staat wereldwijd onder druk. Daar waar mogelijk moeten pogingen tot herstel of bevordering ondernomen worden. Begraafplaatsen kunnen hier een rol in spelen. 

Het zijn vaak groene oases in een stedelijke omgeving of stepping stones voor planten en dieren in agrarisch gebied dat gedomineerd wordt door monoculturen. Wat is die biodiversiteit op begraafplaatsen, hoe kun je die bevorderen en hoe verhoudt dat zich tot de begraaffunctie en het aanwezige funeraire erfgoed? In vijf presentaties zal het thema vanuit heel verschillende zijden belicht worden, alle ook met aandacht voor beheer. 

Het programma, duurt ongeveer anderhalf uur.  Deelname is gratis.  De bijeenkomst vindt online plaats; voor deelname is aanmelding noodzakelijk.

Aanmelden kan via de website van de RCE (Rijksdienst Cultureekl erfgoed).

Daar vindt u ook het volledige programma. 

Posted on 10 March, 2021 19:20 by optilete optilete

Comments

De BLWG heeft ook een lezing gegeven over de korstmossen op begraafplaatsen

Posted by optilete over 2 years ago

De BLWG heeft ook een lezing gegeven over de korstmossen op begraafplaatsen, te bekijken op de BLWG pagina op facebook.

Posted by optilete over 2 years ago

Add a Comment

Sign In or Sign Up to add comments