Welzijn van de mossen in het IJssselbos

Vandaag heb ik een aantal berichten gekregen van een bryofiel die zich zorgen maakt over het welzijn van de mossen in het IJsselbos en de zeldzame mosjes in het bijzonder. Bij het vinden van het bijzondere mos dacht ik dat het om een in het oosten van het land vrij gangbaar mos ging dat nieuw was voor de onze werkgroep.

Omdat het een nieuw mos voor de werkgroep is er door iedereen een stukje verzameld. Helaas bleek achteraf de determinatei niet te kloppen en was het een heel zeldzaam mos voor Nederland.

Dat spijt ons als werkgroep heel erg dat we alle andere mossenliefhebbers van het IJsselbos nu niet kunne laten genieten van de volledige mos maar van een kaalgeplukte stam.

Sorry
M

Posted on 06 March, 2021 19:28 by optilete optilete

Comments

‘The Oldest Lake in Europe: The Birds and Wildlife of Lake Prespa’
my talk at 7pm on Sat 6 March 2021
Really looking forward to this talk about a very special place for two SPECIAL and formative institutions for me – the Buxton Field Club and the Derbyshire Ornithological Society. If you are a member you can watch free and if you are NOT a member you can watch free live streamed at YouTube here. Please join us
https://www.youtube.com/channel/UCrg0DPEb7LrOTzoShH6ZRkA
Next Meeting is van Rachel die een 130 are groot natuurgebied heeft op 20 maart of 22 maart om 19:00 https://buxtonstreetbystreet.co.uk/2021/02/26/free-virtual-wildlife-talk-with-buxton-field-club/

Posted by ahospers over 2 years ago

dank

Posted by optilete over 2 years ago

Add a Comment

Sign In or Sign Up to add comments